Roo Gård

Roo Gård

Klicka på bilden här ovan för att se hela bildspelet


Här kan du se en film om Roo Gård

Roo gård är en naturskönt beläget lantbruksfastighet vid Furusundsleden i Österåkers kommun. Här erbjuds kvinnor, män och par som vill lämna sitt missbruk en gemenskap som innefattar boende, arbete och fritid.
Har plats för 31 boende. Verksamheten erbjuder ett varierat utbud av arbetsplatser.

På gården driver vi ridskola och ridläger för ungdomar som är uppskattat av både unga och föräldrar runt om i Stockholms län.

Arbetsgruppen lantbruket föder upp nötdjur. Anläggningen har 220 hektar mark till sitt förfogande. Det innebär att det finns ett ständigt behov av underhåll- och utvecklingsarbete inom skog- och markskötsel.

Gårdsgruppen är en arbetsgrupp som sköter gårdens utemiljö, skogar och producerar ved till försäljning. De har också hand om underhåll och renoveringar på våra fastigheter

Hantverkshuset är en arbetsgrupp för den som är intresserad av återbruk, finsnickeri och hantverk.

Gårdens stora växthus har verksamhet under sommarmånaderna med odling av tomater , sallader, kryddor och olika grönsaker och blommor.

För den köksintresserade finns arbete på Roo Gårds köksgrupp, som har hand om mathållningen till de som bor och arbetar här.

På gården har vi bastu, gym och massagestol samt vi erbjuder goda möjligheter till ett rikt, hälsosamt friluftsliv.

[upp]
Roo Gård stallet

Roo Gård Ridskola och Ridläger
Vår ridskola ligger i Roslagen, med stora hagar och vackra omgivningar. Ridhus, dubbla ridbanor samt en terrängbana som kan erbjuda våra elever omväxlande undervisning på välmående hästar. Våra ridskoleelever har unika möjligheter att tävla på ridskolans hästar i hoppning och dressyr.
Kontakta oss på telefon: 0702-48 82 47